Zondag 28 dec: extra rijdag & afscheid onze Kikker!

Ons rijseizoen 2014 is ten einde. Maarrr… op veler verzoek rijden we in 2014 nog één keer! En wel op zondag 28 december. En deze dag is extra bijzonder: onze locomotief 657 genaamd Kikker – de oudste nog rijvaardige stoomlocomotief van Nederland – zal die dag zijn voorlopig laatste rijdag gaan maken! Na 25 jaar trouwe dienst zal zij vanaf volgend jaar een revisie ondergaan waarbij onder andere delen van de stoomketel worden vernieuwd. Daarom bieden wij een extra programma aan en nodigen wij iedereen uit om een foto te maken van die dag, samen met onze stoomlocomotief Kikker* en deze in te zenden. De drie leukste foto’s worden beloond met een kleine prijs.

Programma

  • 11.00 uur: Station en depot Haaksbergen is geopend
  • 12.00 uur: Rangeerdemonstratie te Haaksbergen met onze Kikker
  • 13.00 uur: Vertrek reguliere reizigerstrein uit Haaksbergen naar Boekelo
  • 13.45 uur: Vertrek extra trein uit Haaksbergen naar Boekelo met onze Kikker
  • 14.00 uur: Vertrek reguliere reizigerstrein uit Boekelo naar Haaksbergen
  • 15.00 uur: Vertrek reguliere reizigerstrein uit Haaksbergen naar Boekelo
  • 15.10 uur: Vertrek extra trein uit Boekelo naar Haaksbergen met onze Kikker
  • 15.35 uur: Aankomst extra trein te Haaksbergen met onze Kikker
  • 16.00 uur: Uitscheppen van het vuur en afwerken van onze Kikker in het depot van Haaksbergen

Fotowedstrijd

Op deze dag nodigen wij iedereen uit om een foto te maken, samen met onze stoomlocomotief Kikker* en deze in te zenden. De drie leukste foto’s worden beloond met een kleine prijs. Stuur uw foto’s in een zo hoog mogelijk resolutie naar jnjlieverdink@gmail.com of per post naar Museum Buurtspoorweg, Stationsstraat 3, 7481 JA Haaksbergen. Wij zullen de copyrights van de ingezonden foto’s respecteren.

* Let bij het maken van foto’s goed op uw eigen veiligheid. Blijf op de emplacementen en de gangbare paden. In overleg met ons trein- of locomotiefpersoneel is veel mogelijk.

Stamppotrit = volgeboekt

Om 17.30 uur organiseren wij onze traditionele stamppotrit, dan kunt u boerenkool, hutspot of zuurkool eten in de trein. De stamppotrit van zondag 28 december is helaas volgeboekt! En de extra rit op zaterdag 27 december nu ook! Erg jammer, want het is reuze gezellig, lekker en sfeervol! Mocht u toch eens willen eten in de trein, u zich inschrijven voor een diner- of lunchrit, deze vinden bij voldoende deelname elk 3e weekend van de maand plaats, met uitzondering van januari en februari 2015.

Kikker