Word vrijwilliger bij Museum Buurtspoorweg

Museum Buurtspoorweg is één van de grootste publiekstrekkers uit de regio en volop in ontwikkeling. Bij ons ontdek je op interactieve wijze de spannende verhalen van het Nederlandse lokaalspoor en als kers op de taart kun je een onvergetelijke reis terug in de tijd maken tijdens een nostalgische stoomtreinrit.

Binnen het museum is altijd plek voor nieuwe, enthousiaste vrijwilligers. Vooral tussen april en oktober zijn veel vrijwilligers nodig. Tijdens deze maanden is het museum geopend voor publiek en zijn vooral handjes nodig in de publieksfuncties. Ben jij benieuwd of vrijwilligerswerk bij Museum Buurtspoorweg iets voor jou is? Vul dan dit formulier in of mail naar info@museumbuurtspoorweg.nl.

Je bepaalt je eigen werkdagen

GASTEN TEAM
In het gastenteam vind je de publieksfuncties. Deze vinden plaats op de dagen dat het museum geopend is of tijdens momenten dat een groep het museum of de trein exclusief heeft afgehuurd. Denk aan kaartverkoop, horecamedewerker, verkoper in onze museumwinkel, rondleider, begeleider bij de modelbaan of suppoost in de werkplaats (Haaksbergen) of museumloods (Boekelo).

ONDERHOUDS TEAM
Er zijn veel onderhoudswerkzaamheden in ons museum. Niet alleen op het gebied van regulier onderhoud en restauratie van ons bijzondere materieel, maar ook aan en langs de spoorlijn, het groenonderhoud en het onderhoud aan de verschillende gebouwen in ons museum. Deze werkzaamheden worden vooral door de week en op zaterdag uitgevoerd. Ook zijn onderhoudswerkzaamheden op projectbasis mogelijk.

Kijk hier voor alle vacatures

TREINTEAM
Binnen dit team vallen alle medewerkers die ervoor zorgen dat de (stoom)trein kan rijden voor ons publiek. De machinist, de stoker, de chef van de trein, de conducteur en de depot assistent. Voor de ene functie zijn meer bevoegdheden nodig dan voor de andere, maar we hebben voor elk van deze functies intern de benodigde opleidingen die we ook zelf geven.

 

Goed om te weten:
* Je hoeft niet technisch te zijn
* Ervaring is niet noodzakelijk
* Je bepaalt je eigen beschikbaarheid
* Je wordt altijd ingewerkt door een ervaren vrijwilliger
* Indien nodig verzorgen we je opleiding
* Als vrijwilliger krijg je het hele seizoen gratis toegang tot het museum

Wil je meer weten of je aanmelden als vrijwilliger?
Vul dan dit formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.