18 & 19 mei Vervoer van Vroeger

Op donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 19 mei is ons museum extra geopend en organiseren we een geweldig evenement rondom het thema Vervoer van Vroeger! Er is deze dag van alles te zien én te beleven. Daarnaast rijden onze treinen volgens een extra uitgebreide dienstregeling. Even alles op een rijtje:

* Stoomtreinritten – DIENSTREGELING 18 MEI / DIENSTREGELING 19 MEI
Vanaf 10:00 vertrekt er elk uur een stoomtrein vanaf station Haaksbergen. Vanaf 11:05 vertrekt er elk uur een stoomtrein vanaf station Boekelo.

* Nostalgische busrit van station Haaksbergen naar halte Zoutindustrie
Beide dagen kun je een nostalgische busrit door het prachtige buitengebied van Haaksbergen maken. De bus brengt je van station Haaksbergen naar halte Zoutindustrie of andersom. Zo kun je vanuit de bus verder naar station Boekelo met de stoomtrein of paardentram, of andersom. Hierbij geldt, vol = vol, dus kom op tijd. De bussen rijden elk uur en sluiten aan op de stoomtreintijden.
LET OP: de eerste bus vertrekt om 11:00 uur vanaf station Haaksbergen.

* Historische paardentram
Onze stoomtrein rijdt tussen de stations Haaksbergen en Boekelo. Daar tussen in ligt halte Zoutindustrie. Deze dagen rijdt er een historische paardentram tussen station Boekelo en halte Zoutindustrie. Je kunt dus het eerste óf het laatste stukje van je treinrit opstappen in deze paardentram. Let op; de paardentram is niet geschikt voor minder validen. Hierbij geldt, vol = vol, dus kom op tijd. De paardentram rijdt extra vaak en sluit aan op de stoomtreintijden.
LET OP: de eerste paardentram vertrekt vanaf halte Zoutindustrie en vertrekt om 11:25 uur. Dat is na de 2e stoomtreinrit die vertrekt uit Haaksbergen.

* Vervoersmiddelen van vroeger en een speciale gast
Op beide stations maak je kennis met verschillende voertuigen van vroeger. Stoere vrachtwagens, nog meer nostalgische bussen, historische trekkers, ouderwetse kevers en natuurlijk onze eigen unieke collectie (lokaal)spoormaterieel. Op donderdag 18 mei, Hemelvaartsdag, zal een speciale gast zijn opwachting maken. Houd je van échte klassiekers in de breedste zin van het woord? Zorg dan dat je dit niet mist. De gast arriveert rond 11:30 en blijft bij ons op station Haaksbergen tot 15:30 uur.

* Workshops voor kinderen
Voor kinderen zijn er leuke techniek gerelateerde workshops te doen in ons museum. Ga aan de slag met één van de Make-It techniekpakketjes en maak bijvoorbeeld een robothand, bibberbeestje of elektronische wenskaart. Deze workshops zijn alleen op donderdag 18 mei te doen.

* Activiteiten voor jong en oud
Kinderen kunnen een speurtocht doen, waarbij ze op spelenderwijze het hele museum ontdekken. Op station Haaksbergen maak je kennis met stationschef Laponder en baanwerker Gait. In museumrestauratie De Goederenloods hangen leuke verkleedkleren óf kom je even tot rust met een mooie kleurplaat. Wil je weten wat er allemaal te zien én en te doen is? Kijk dan hier.

* Modelbanen
Ontdek de wondere miniatuurwereld van Enschede Zuid. Deze prachtig gedetailleerde modelbaan is te bezichtigen in onze museumloods op station Boekelo. Je ontdekt er elke keer weer iets nieuws! Let ook eens op de stoommachines in de oude textielfabriek van Jannink.

* Tijdreizigers komen op bezoek
Beide dagen kun je in ons museum Tijdreizigers tegenkomen. In hun prachtige, veelal Victoriaanse kledij, lijken ze rechtstreeks uit de periode van de industriële revolutie te komen. Ze maken graag een praatje of gaan met bezoekers op de foto. En tijdens de nostalgische stoomtreinritten reizen ze graag mee en kun je ze zomaar tegenkomen in één van de historische rijtuigen.

Kortom, genoeg redenen om een bezoek te brengen aan Museum Buurtspoorweg! Ga je mee, terug in de tijd? Kom ook bewonderen en beleven.