Zaterdag 15 april

Op zaterdag 15 april biedt het jubilerende Museum Buurtspoorweg een kijkje achter de schermen op station Haaksbergen. Toegang op deze dag is geheel gratis. Er rijden vandaag geen treinen tussen Haaksbergen en Boekelo.

De vrijwilligers tonen welke werkzaamheden zij uitvoeren om het rijdend erfgoed actief te houden. In de werkplaats wordt aan de voertuigen gewerkt en kunt u kennis nemen van de lopende projecten, waaronder de restauratie van de in 1901 in Breda gebouwde stoomlocomotief “Kikker”. De Ploeg Weg & Werken zal enkele demonstraties verzorgen.

Brandweer Twente Locatie Haaksbergen houdt vandaag ook haar open dag waarbij een gezamenlijk een afwisselend programma wordt geboden. En het CLV gebouw bestaat 100 jaar. De Historische kring Haaksbergen wil dit uiteraard breed onder de aandacht brengen. Het is bv. deze dag nog mogelijk om de toren van het CLV gebouw te beklimmen. Om 14.30 zal bij het stootblok op het CLV-terrein de naam van het plein worden onthuld.

Op de parallelweg staan historisch brandweerwagens, terwijl op het emplacement verschillende locomotieven staan opgesteld. De gehele dag kunnen bezoekers voetplaatritten maken op het emplacement, terwijl medewerkers van het museum permanent klaar staan om rondleidingen te verzorgen.

Het programma op de kop van de parallelweg start om 10.30, 12.00, 13.30 en 15.00 uur. Onder andere: demonstratie kleine blusmiddelen, reddingsoperatie brandweer, veilig stellen van een lekkende tankwagen. Uiteraard is de Goederenloods van het station open voor koffie, limonade, etc.