bord Stoomlocomotief SS 657 (Kikker)

Groene spring-in-het-veld rangeert door het hele land

In 1898 besloot de Maatschappij tot exploitatie van Staatsspoorwegen (SS) tot de bouw van tien locomotieven, speciaal ontworpen voor de rangeerdienst op stations en emplacementen. Voor 17.700 gulden per stuk werden de stoomlocomotieven gebouwd door Machinefabriek Breda, voorheen Backer & Rueb te Breda. Op 24 januari 1901 werd de eerste locomotief met nummer 651 aan de SS afgeleverd.

Omdat de spoorwegmaatschappij ontevreden was over de aflevering van deze serie locomotieven, werd besloten twee vervolgseries te laten bouwen in de eigen Centrale Werkplaatsen in Tilburg en Zwolle.
In april 1908 waren uiteindelijk 30 locs van deze serie in dienst (nr. 651 – 680).

Vanwege hun opvallende lichtgroene kleur én de onrustige loopgang bij hogere snelheden – de machines leken te ‘springen’ op het spoor – kregen de locomotieven van dit type al snel de bijnaam Kikker. De machines werden door heel Nederland ingezet: van Zuid-Limburg tot Enschede en van Zwolle tot Roosendaal, als rangeerdienst en voor lokale goederentreinen over korte afstanden. Zo ook op de spoorlijn Haaksbergen – Boekelo. In hun nadagen deden diverse machines nog dienst op stoomtramlijnen in onder meer Gouda, Ede en ‘t Gooi.

Deze loc – de SS 657 – werd op 15 september 1952 door NS verkocht aan de Coöperatieve Suikerfabriek Roosendaal waar ze als VCS 3 nog tot en met 1964 werd ingezet in de jaarlijkse bietencampagne. In mei 1968 werd ze overdragen aan de net één jaar eerder opgerichte Museum Buurtspoorweg. De loc is uiteindelijk het enige exemplaar van het loctype dat gered is van de sloophamer.