Onze Wismar railbus op TV! Bekijk hier de uitzending.

Onze Wismar Railbus was op TV! In het kader van het TV programma Max Monumentaal heeft Omroep Max op 4 september aandacht besteed aan de restauratie van onze historische Wismar railbus. De beelden zijn tijdens verschillende bezoeken aan ons museum in Haaksbergen gemaakt en als spreekstalmeester fungeert acteur Huub Stapel.

Wilt u de uitzending ook zien? Klik dan hier.

 

Het project heeft 12 jaar geduurd! Heel veel tijd is gaan zitten in het schilderwerk, het reviseren en aansluiten van de beide motoren en het afwerken van het interieur. In mei 2014 werd de Wismar voor het eerst weer, nog niet geheel dienstwaardig, aan het publiek getoond. Vanaf 2015 zullen wij weer rijden met deze unieke railbus.

Onze Wismar Railbus was op TV!

Sponsor ons nieuwe restauratieproject!

Zoals u kon zien in het programma is het Wismar-project met succes afgerond. Maar er zijn nog genoeg andere projecten die wij heel graag willen opstarten, zoals bijvoorbeeld het restaureren van een rijtuig van de Hollandse Spoorwegmij uit 1914 (zie foto hieronder).

Onze Wismar Railbus was op TV!

Wij zijn vanaf onze oprichting in 1967 erin geslaagd om zonder exploitatiesubsidie van overheden, het museum met eigen verworven inkomsten in stand te houden. Uniek voor een museum met zo’n omvangrijke collectie en groot aantal bezoekers. Voor nieuwe projecten zijn wij daarom altijd op zoek naar fondsen en donaties waarmee we een project kunnen realiseren.

Dus mocht u enthousiast zijn en ons willen helpen? Neem dan contact met ons op door te bellen met 053 572 15 16, een mail te sturen naar info@museumbuurtspoorweg.nl of het contactformulier in te vullen.