Najaarsstoomdag 15 & 16 oktober

Een goed begin van de Herfstvakantie; onze Najaarsstoomdagen. Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober zetten we al onze rijvaardige stoomlocomotieven onder stoom voor een extra uitgebreide dienstregeling en organiseren we een uitgebreid randprogramma boordevol stoommachines en modelbanen. Naast de 3 stoomtreinritten en 2 WISMAR Railbus ritten op zaterdag en de 8 (stoom)treinritten op zondag zijn tussendoor ook de nodige goederentreinen te bewonderen. In het activiteitenlijstje van station Haaksbergen vind je de dienstregeling voor beide dagen.

Een evenement voor jong en oud
Naast de nostalgische stoomtreinritten zal er op zowel station Haaksbergen als station Boekelo van alles te zien én te doen zijn op het gebied van stoom en modelbanen. Hieronder een overzicht van activiteiten en bezienswaardigheden per station.

STATION HAAKSBERGEN 
* Diverse stoommachines zijn werkend te bewonderen
* Miniatuur stoomtreinen voor kinderen
* Modelbaan
* Markt van miniatuur stoommachines Stoomgroep Holland
* Kijk in de locloods hoe onze stoomlocomotieven worden opgestookt (in de ochtend)
* Diverse informatiepunten over huidige eigen restauratieprojecten
* Verkleedhoek in stationsgebouw
* Mini-expositie van onze rijvaardige stoomlocomotieven
* Bouwhoek vol LEGO
* Avondritten op zaterdag 15 oktober (DIENSTREGELING)
* Extra veel stoomtreinritten op zondag 16 oktober (DIENSTREGELING)

STATION BOEKELO
* Prachtige modelbanen, waaronder ons eigen Zuiderspoor én de lokale modelbaan van station Ruurlo
* Diverse historische rijtuigen en locomotieven om te bezichtigen, waaronder de rijtuigwoning uit Bosch & Duin
* TIP: in Boekelo vindt op zondag 16 oktober ook het evenement Oude Voertuigen Dag plaats. Het hele centrum zal volstaan met de mooiste, nostalgische vervoersmiddelen.

Verder krijgen we de zondag bezoek van de Tijdreizigers. Het kan dus maar zo dat u tijdens één van de stoomtreinritten naast een reiziger uit het verleden komt te zitten.
Ook hebben we natuurlijk onze speurtocht met Jack de Kat voor onze kleinste bezoekers en kunt u op beide stations terecht voor een verse kop koffie, frisdrank en kleine versnaperingen.

Tickets zijn te boeken, deze bestelt u eenvoudig hier. Een ticket is geldig als dagkaart en dus de hele dag geldig op alle (stoom)treinritten van die dag. Uiteraard is een treinkaart altijd een retour.

Openingstijden
We zijn op onze Najaarsstoomdag eerder én langer dan normaal geopend. De openingstijden vind je op de dienstregelingen.