Najaarsstoomdagen 19 & 20 oktober

Op zaterdag 19 en zondag 20 oktober zetten we al onze rijvaardige stoomlocomotieven onder stoom voor een extra uitgebreide dienstregeling en organiseren we een uitgebreid randprogramma boordevol stoommachines en modelbanen. Het wordt een evenement voor jong en oud. Naast de nostalgische stoomtreinritten zal er op zowel station Haaksbergen als station Boekelo van alles te zien én te doen zijn op het gebied van stoom en modelbanen. Hieronder een overzicht van activiteiten en bezienswaardigheden per station.

STATION HAAKSBERGEN 
* Diverse stoommachines zijn werkend te bewonderen, o.a. een klompenmachine en een fowler crane engine
* Diverse stoomtrekkers die rondrijden over het emplacement
* Nostalgische draaimolen voor kinderen
* Baan met miniatuur stoomlocomotieven van Modelbouw Vereniging Twente
* Presentatie van onze stoomlocomotief ELNA: de restauratie tot dusver
* Neem een kijkje in de houtwerkplaats en ontdek de mooie verhalen van onze vrijwilliger Bennie
* Verkleedhoek in stationsgebouw
* Bouwhoek vol LEGO
* Middag- en avondritten op zaterdag 19 oktober (DIENSTREGELING)
* Extra veel stoomtreinritten op zondag 20 oktober (DIENSTREGELING)

let op; deze dagen geldt een evenementen tarief

STATION BOEKELO
* Prachtige modelbanen, waaronder ons eigen Zuiderspoor
* Diverse historische rijtuigen en locomotieven om te bezichtigen, waaronder de rijtuigwoning uit Bosch & Duin
* TIP: in Boekelo vindt op zondag 15 oktober ook het evenement Oude Voertuigen Dag plaats. Het hele centrum zal volstaan met de mooiste, nostalgische vervoersmiddelen. Vanaf ons perron wandelt u zo het centrum in.

HALTE ZOUTINDUSTRIE
Bij deze halte kruizen onze stoomtreinen elkaar. Wissels worden handmatig omgezet, terwijl onze treindienstleider alle spoorbewegingen nauwlettend in de gaten houdt. Op deze nostalgische halte, waar vroeger de zoutfabriek heeft gestaan, vindt u ook de ouderwetse melkman met zijn prachtige vrachtwagen én rekken vol melkflessen. Een bijzonder schouwspel.

Verder krijgen we dit weekend bezoek van de Tijdreizigers. Het kan dus maar zo dat u tijdens één van de stoomtreinritten naast een reiziger uit het verleden komt te zitten.
Ook hebben we natuurlijk onze speurtocht met Jack de Kat voor onze kleinste bezoekers en kunt u op beide stations terecht voor een verse kop koffie, frisdrank en kleine versnaperingen.

Tickets zijn te boeken, deze bestelt u eenvoudig hier. Een ticket is geldig als dagkaart en dus de hele dag geldig op alle (stoom)treinritten van die dag. Uiteraard is een treinkaart altijd een retour.

Openingstijden
We zijn op onze Najaarsstoomdag eerder én langer dan normaal geopend. De openingstijden vind je op de dienstregelingen.

Toegangsprijzen
Tijdens de Najaarsstoomdagen geldt een ander tarief dan op reguliere openingsdagen. Wanneer je online bestelt, verschijnt er aan het einde van het bestelproces een toeslag à € 2,50 per kaartje. Deze is pas zichtbaar wanneer je je bestelling definitief maakt en gaat afrekenen. Uiteraard kun je ook op onze stations een kaartje kopen op de dag van je bezoek.
TARIEVEN
0-3 jaar gratis
4-11 jaar € 12,00
vanaf 12 jaar € 16,00
–> voor familiekaarten, donateurskaarten en museumkaarten geldt een toeslag van € 2,50 per persoon.

UITGEBREIDE DIENSTREGELING INCLUSIEF GOEDERENTREINEN
Wil je een uitgebreide dienstregeling ontvangen? Hierop staan het ingeplande materieel én de goederentreinen die gaan rijden op zondag. Deze is verkrijgbaar tegen een vrije gift. Scan hiervoor de QR-code. Hierna ontvangt u per e-mail de uitgebreide dienstregeling. We rekenen er wel op dat u deze niet openbaar publiceert. Alvast onze dank.