Museumweekend opendag MBS

Museum

Heb je altijd al eens een kijkje willen nemen achter de schermen van de Museum Buurtspoorweg en binnen de muren willen gluren van het prachtige geheel verbouwde stationsgebouw, de locomotievenloods en de werkplaats ? Grijp dan je kans in het weekend van 6 en 7 april. Deze dagen heeft de Museum Buurtspoorweg ‘OPEN HUIS’ en is de toegang tot het emplacement in Haaksbergen en Boekelo GRATIS.

Beleving

In heel Nederland openen tijdens het museumweekend vele musea de deuren.

Het thema ‘Doe een museum’ staat centraal, want in elk musea is veel te doen, te zien en te beleven voor jong en oud. Dus ga dit weekend eens kijken en maak kennis met de geschiedenis en het ontstaan van het lokaalspoor, informeer naar de vele projecten waar de vrijwilligers aan werken en ervaar om met de techniek en met het spoorbedrijf in aanraking te komen. Kortom breng een bezoek aan de Museum Buurtspoorweg, een levend openluchtmuseum waar je je heel even terug waant in de tijd van de jaren dertig.

In de 45 jaar dat de Museum Buurtspoorweg bestaat een imposante collectie van stoomlocomotieven, diesellocs, rijtuigen en goederenwagons verzameld. Daarnaast zijn vele spoorwegattributen verworven van seinpalen tot gedenkpenningen. Samen vormt dit een levend beeld van het verleden.

Jong en oud

Herman de Machinist spoort de kinderen aan om op een speelse wijze kennismaken met de ‘spoorse geheimen’ op het emplacement in Haaksbergen.

Om 11:30 en 13:30 uur gelegenheid om aan te sluiten voor een rondleiding over het emplacement in Haaksbergen.

Welkom

Je bent van harte welkom in ons museum tijdens het museumweekend op zaterdag 6 en zondag 7 april. Het museum is geopend van 10:00 tot 17.00 uur. Je vindt de Museum Buurtspoorweg aan de Stationsstraat 3, 7581 JA in Haaksbergen.

Wil je meer weten, zie onze website www.museumbuurtspoorweg.nl

Combineer je het gratis bezoek aan het emplacement met een treinreis, dan geldt er een speciaal tarief voor het treinkaartje;

Op een enkele reis € 1,00 p.p. korting en op een retourreis € 2,00 p.p. korting.