MBS bij opening station Nijverdal

 

Na ruim drie jaar bouwen is het nieuwe station Nijverdal klaar! Tijdens het openingsfeest op zaterdag 23 maart 2013 was er ondanks de kou en harde wind grote belangstelling van omwonenden en projectpartners!

 

Combiplan: eerste gecombineerde spoor-weg-tunnel

Het nieuwe station maakt onderdeel uit van het Combiplan Nijverdal: een uniek project waarmee de eerste gecombineerde spoor- en wegtunnel van Nederland een feit wordt. Om dit te kunnen realiseren, is de doorgaande treinverbinding tussen Almelo en Zwolle ruim drie jaar onderbroken geweest in Nijverdal. Op 1 april 2013 komt hier een einde aan en gaat de trein weer doorrijden.HDtt verzorgde de opening van het gloednieuwe station.

 

Gezamenlijke opening

Bestuurders van de betrokken projectpartners ProRail, Rijkswaterstaat, gemeente Hellendoorn, provincie Overijssel, regio Twente en NS hebben het station zaterdag gezamenlijk geopend. Zij kwamen vanuit de Salland-Twentetunnel met een pomplorrie van Museum Buurtspoorweg richting het perron gereden (foto’s Emile Willems). Jan Mulder, directeur regio Noord-Oost bij ProRail, knipte daar op verzoek van burgemeester Anneke Raven van de gemeente Hellendoorn het bouwlint door: het station is niet langer een bouwplaats!

 

Pomplorrie Nijverdal 23-03-2013_Emile Willems C286  157

Pomplorrie Nijverdal 23-03-2013_Emile Willems C286  418