Levensverhaal ELNA

Het levensverhaal van een bijzonder stoomlocomotief

De ELNA zag het levenslicht in 1927 en kreeg bij haar geboorte het nummer 5.  Sindsdien heeft ze keihard gewerkt op verschillende plekken. Op haar reizen is ze verschillende keren ‘vernummerd’. Zo is ze na de oorlog vernummerd naar TWE 152 en is ze in 1956 verkocht aan de Kleinbahn Kaldenkirchen-Brüggen,
vlak over de grens bij Venlo.
Amper 3 jaar later, in april 1959, is ze weer verkocht, nu aan de Jülicher Kreisbahn, ten Noordoosten van Aken.
In 1972 heeft de MBS haar als grootste stoomlocomotief naar Haaksbergen gehaald, waar ze onder titel Loc 3 slechts enkele keren onder stoom heeft gestaan. Niet lang daarna verhuisde ze naar de werkplaats van de Bentheimer Eisenbahn (BE) in Neuenhaus (net over de grens bij Ootmarsum). Daar is door MBS medewerkers een begin gemaakt met een grote revisie.
Tot in 1977 de financiën uitgeput waren en de BE haar werkplaatsruimte zelf nodig had. Toen is de revisie stopgezet en is de gedeeltelijk gereviseerde loc naar Haaksbergen terug gebracht. Daar is ze vervolgens vele jaren letterlijk onder zeil gegaan. Tot 1993, toen is revisie weer opgepakt.
Twee jaar later, in 1995, was ELNA 5 herboren! De loc heeft tijdens deze restauratie haar zwart-rode uiterlijk verruild voor het blauw-zwarte jasje dat ze nu heeft. Ze werd in 1995 bij MBS in dienst gesteld onder nummer 5, verwijzend naar haar allereerste type aanduiding ‘ELNA 5’.

In oktober van het jaar 2015 komt ELNA 5 wederom stil te staan. Als één van de meest imposante stoomlocomotieven uit de collectie is ze sindsdien niet meer in actie geweest. Tijd om daar verandering in te brengen….