Kinderen

KINDERACTIVITEITEN

Bij Museum Buurtspoorweg is meer dan genoeg te zien én te doen voor kinderen. Ga mee op ontdekkingstocht en ontdek de boeiende geheimen van onze stoomtreinen.

SPEURTOCHT
Aan de hand van een speurboekje neemt Jack de stationskat je mee door het hele museum. Jack vertelt je van alles over ons museum en onze treinen Door het hele museum vind je verschillende spellen en proefjes die je leren hoe een stoomtrein werkt. En kun jij alle plaatjes uit het boekje terugvinden tijdens de stoomtreinrit van Haaksbergen naar Boekelo en weer terug?

 

GAIT IN DE PLOEGKEET
Ga ook eens op bezoek bij Gait. Je vindt hem in de monumentale ploegkeet op station Haaksbergen. Hij weet alles over werken aan het spoor. Hoe sterk ben jij?

TELEFOONCEL
Vroeger bestonden er nog geen mobiele telefoons. Wel hadden we telefooncellen, van waaruit gebeld kon worden. Op station Haaksbergen vind je nog een historische telefooncel. Wie ga jij bellen?

MODELBANEN
Op station Boekelo vind je diverse modelbanen. Bijvoorbeeld modelbaan Zuiderspoor, een historische weergave van de stations Enschede Zuid en Broekheurne en een belangrijk deel van de lokale geschiedenis. Je raakt niet uitgekeken op deze baan en ziet elke keer weer wat nieuws!

SPEELWAGON
In de museumloods op station Boekelo hebben we een speelwagon ingericht met allemaal speeltafels, speciaal voor de allerkleinste gasten. Daarnaast heeft deze wagon een mini-bioscoop, waar leuke treinfilmpjes draaien.

..EN NOG VEEL MEER
Naast al deze activiteiten is er nog veel meer te zien en te doen. Vraag de stationschef maar eens of je met het handeltoestel een sein mag omzetten. Of help de depot assistent met het scheppen van de kolen. Wil je tussendoor even uitrusten? Dan vind je in ons museumcafé De Goederenloods leuke kleurplaten en nog meer spelletjes. Welkom in het leukste stoomtreinmuseum van Oost Nederland!

DE IJZEREN EEUW
Ga mee terug naar de 19e eeuw, ook wel bekend als de IJzeren eeuw. Het is dé periode waarin de stoommachines hun opwachting maakten in Twente. Dankzij deze stoommachines kon de industrie groeien en dat betekende het begin van het moderne Twente zoals we het vandaag kennen. Bekijk het maar eens in onderstaand filmpje van Schooltv. Heel graag tot ziens bij Museum Buurtspoorweg.