Houdt MBS op de rails en doneer

De coronacrisis heeft ons museum hard geraakt. Afgelopen maanden heeft het museum door de maatregelen veel minder treinkaartjes kunnen verkopen dan andere jaren. We hebben een groot gedeelte van het seizoen onze deuren moeten sluiten en tijdens de dagen dat we wel open mochten we veel minder mensen toelaten. Hierdoor zijn we een belangrijk deel van onze inkomsten misgelopen. Dit raakt ons, en onze indrukwekkende collectie cultureel erfgoed.

Normaal gesproken wordt een groot gedeelte van de opbrengst van de treinkaartjes gebruikt voor het onderhoud en de restauratie van ons erfgoed. Museum Buurtspoorweg dreigt momenteel tussen wal en schip te vallen, omdat het museum tot op heden niet in aanmerking is gekomen voor steunfondsen vanuit de overheid die zijn bestemd voor de culturele sector. Hierdoor staat het voortbestaan van ons museum onder druk.

Als historisch museum is het onze taak om ons erfgoed te beschermen en het verhaal van onze spoorlijn en materieel levend te houden. Zo kunnen we ook in de toekomst zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met ons museum en blijven rijden met onze nostalgische stoomtreinen. Daar is financiële steun hard bij nodig. Wij willen onze geschiedenis graag een toekomst geven. Help jij ons de winter door? Doneer nu via voordekunst.nl!

Je vind alles over onze campagne op Help Museum Buurtspoorweg door de crisis door Museum Buurtspoorweg – voordekunst