Gids bij Museum Buurtspoorweg

Ons lokaalspoor stamt uit 1881, was oorspronkelijk 131 kilometer lang en is aangelegd op initiatief van textielbaron Jan Willink uit Winterswijk. Door de aanleg van dit lokaalspoor konden destijds op een goedkopere én snellere manier de kolen uit het Duitse Ruhrgebied gehaald worden, die nodig waren om de machines in de textielfabrieken te laten draaien.

Zo begint onze geschiedenis. Een verhaal dat veel boeiende elementen kent en veel zegt over de ontwikkelingen die we als regio hebben meegemaakt. Vind jij het leuk om je te verdiepen in de geschiedenis van ons museum en dit via rondleidingen te vertellen aan onze gasten? Word dan gids bij Museum Buurtspoorweg. Natuurlijk bereiden we je hier goed op voor en voorzien we je van alle benodigde informatie. We koppelen je aan een ervaren gids die je met alle plezier bijpraat met de mooiste verhalen en anekdotes. Je loopt een aantal keren mee, daarna loopt de ervaren gids met jou mee. Je leert je het verhaal eigen maken en zult op geheel eigen wijze onze boeiende geschiedenis over gaan brengen op onze gasten.

Gidsen kunnen worden ingezet tijdens de dagen dat ons museum geopend is, maar worden ook op verzoek geboekt door groepen. Een rondleiding kan dus op elk moment van de week georganiseerd worden. Uiteraard gaan we vooraf met jou in gesprek en bekijken we op basis van jouw wensen en agenda wanneer we je kunnen indelen als gids.

Interesse?
Neem dan contact op met Marion Lindeman via marion.lindeman@museumbuurtspoorweg.nl voor een vrijblijvende kennismaking. Of vul dit formulier in, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact op met jou voor een afspraak.