Evenementen

Het jaar 2017 staat compleet in het teken van het jubileum ’50 jaar Museum Buurtspoorweg’. Verdeeld over het jaar zijn er diverse evenementen waarbij u als bezoeker kennis kunt maken met vijf decennia Museum Buurtspoorweg en de historie van het lokaalspoor.

 

8, 9 en 10 augustus
Bouwen met LEGO

Inmiddels een begrip in Twente en omstreken. De museumloods te Boekelo is gedurende deze dagen geheel omgetoverd tot de wereld van de legostenen. Afgelopen jaren kwamen vele honderden bezoekers af op dit unieke evenement. Uiteraard rijden de stoomtreinen tussen Haaksbergen en Boekelo ook.

Tijdens het Lego festival geldt voor het perronkaartje een aangepast tarief van € 5,= (normaal € 3,=)

 

9 en 10 september
BGL open monumentendagen ‘boeren, burgers en buitenlui’

Museum Buurtspoorweg bezit niet alleen rollend materieel, maar ook een aantal (gemeentelijke) monumenten. Bewonder in Haaksbergen onder andere het fraaie stationsgebouw uit 1884 en een aantal Nederlandse railmonumenten. We laten zien laat zien hoe Boeren, Burgers en Buitenlui vroeger per spoor reisden’…..

 

2 oktober
Avondrit: 80 jaar na laatste personenvervoer op G.O.L.S.

In 1937 kwam een einde aan het personenvervoer op onze huidige spoorweg. Herbeleving van de laatste dag met uitgeleide van de trein door het plaatselijke Harmonie orkest.

 

15 oktober
Najaarsstoomdag: ‘50 jaar Museum Buurtspoorweg’

De ‘grande finale’ van het jubileumjaar. De dag staat in het teken van de ingebruikname van de in 2016 en 2017 gereviseerde locomotief ‘Kikker’. Het rijdend materieel wordt deze dag aangevuld door gastlocomotief 7742 ‘Bello’ van de Museumstoomtram Hoorn – Medemblik.