Evenementen

Het jaar 2017 staat compleet in het teken van het jubileum ’50 jaar Museum Buurtspoorweg’. Verdeeld over het jaar zijn er diverse evenementen waarbij u als bezoeker kennis kunt maken met vijf decennia Museum Buurtspoorweg en de historie van het lokaalspoor.

 

9 april
Nationale Museumweek: Dag van de verbrandingsmotor

Naast stoomlocomotieven bezit Museum Buurtspoorweg diverse historische diesel- en benzinevoertuigen die deze dag centraal staan. Hierbij zal ook de techniek van de verbrandingsmotor worden toegelicht. Meer informatie 

 

15 april
Open dag

Een kijkje achter de schermen van Museum Buurtspoorweg. Wat is er bijvoorbeeld allemaal nodig om de spoorlijn berijdbaar en het materieel in goede staat te houden? Ook zijn er Oldtimer brandweer auto’s te bewonderen en in samenwerking met de brandweer Haaksbergen worden er verschillende spoor gerelateerde demonstraties gegeven.

 

25 mei
Hemelvaart, ‘50 jaar Museum Buurtspoorweg’

Dé voorjaarsviering van het jubileum. Museum Buurtspoorweg heeft veel moois in petto en wil het startsein van het rijseizoen extra bijzonder maken. Daarom wordt er hard gewerkt om een gastlocomotief naar Twente te halen die de activiteiten extra glans geeft.

 

16 juli
Voorpremière straattheatervoorstelling van KAMAK

Met de eerste trein vanuit Boekelo gaan deelnemers aan de hondenshow naar Haaksbergen. Tijdens de eindvoorstelling in Haaksbergen is er een bijzondere ontknoping.

 

8, 9 en 10 augustus
Bouwen met LEGO

Inmiddels een begrip in Twente en omstreken. De museumloods te Boekelo is gedurende deze dagen geheel omgetoverd tot de wereld van de legostenen. Afgelopen jaren kwamen vele honderden bezoekers af op dit unieke evenement. Uiteraard rijden de stoomtreinen tussen Haaksbergen en Boekelo ook.

 

9 en 10 september
BGL open monumentendagen ‘boeren, burgers en buitenlui’

Museum Buurtspoorweg bezit niet alleen rollend materieel, maar ook een aantal (gemeentelijke) monumenten. Bewonder in Haaksbergen onder andere het fraaie stationsgebouw uit 1884 en een aantal Nederlandse railmonumenten. We laten zien laat zien hoe Boeren, Burgers en Buitenlui vroeger per spoor reisden’…..

 

2 oktober
Avondrit: 80 jaar na laatste personenvervoer op G.O.L.S.

In 1937 kwam een einde aan het personenvervoer op onze huidige spoorweg. Herbeleving van de laatste dag met uitgeleide van de trein door het plaatselijke Harmonie orkest.

 

15 oktober
Najaarsstoomdag: ‘50 jaar Museum Buurtspoorweg’

De ‘grande finale’ van het jubileumjaar. De dag staat in het teken van de ingebruikname van de in 2016 en 2017 gereviseerde locomotief ‘Kikker’. Het rijdend materieel wordt deze dag aangevuld door gastlocomotief 7742 ‘Bello’ van de Museumstoomtram Hoorn – Medemblik.