Evenementen

Het jaar 2017 staat compleet in het teken van het jubileum ’50 jaar Museum Buurtspoorweg’. Verdeeld over het jaar zijn er diverse evenementen waarbij u als bezoeker kennis kunt maken met vijf decennia Museum Buurtspoorweg en de historie van het lokaalspoor.

 

9 en 10 september
BGL open monumentendagen ‘boeren, burgers en buitenlui’

Museum Buurtspoorweg bezit niet alleen rollend materieel, maar ook een aantal (gemeentelijke) monumenten. Bewonder in Haaksbergen onder andere het fraaie stationsgebouw uit 1884 en een aantal Nederlandse railmonumenten. We laten in samenwerking met de stichting Schaapskudde Haaksbergen, Groene Waaier en Imkersvereniging “de Heidebloem” zien hoe Boeren, Burgers en Buitenlui vroeger per spoor reisden’…..

 

2 oktober
Avondrit: 80 jaar na laatste personenvervoer op G.O.L.S.

In 1937 kwam een einde aan het personenvervoer op onze huidige spoorweg. Herbeleving van de laatste dag met uitgeleide van de trein door het plaatselijke Harmonie orkest.

 

15 oktober
Najaarsstoomdag: ‘50 jaar Museum Buurtspoorweg’

De ‘grande finale’ van het jubileumjaar. Het rijdend materieel wordt deze dag aangevuld door gastlocomotief 7742 ‘Bello’ van de Museumstoomtram Hoorn – Medemblik. In Haaksbergen zijn de winkels geopend.