Zelf een stoom- of dieseltrein besturen!

Droomt u ervan om zelf een stoom- of dieseltrein te besturen? Of bent u op zoek naar een zeer origineel cadeau? Dan kunt u bij ons terecht. Enkele dagen per jaar bieden wij deze mogelijkheid. Een unieke ervaring voor de echte fan van oude treinen!

Bestuur uw eigen stoomtrein

U krijgt er zwarte handen van en het is erg warm, maar het geeft wel erg veel voldoening en het is een heel bijzondere ervaring. U moet vroeg uit de veren, want u begint (samen met een andere deelnemer) ‘s morgens op tijd in Haaksbergen met een kop koffie, een uurtje theorie over de stoomloc en een veiligheidsinstructie. Gedurende de ochtend gaan we naar het depot waar u gaat assisteren met opstoken, afsmeren en bunkeren van de locomotief. Als de ketel voldoende op druk staat gaan we naar de rangeersporen waar u zich in alle rust vertrouwd kunt maken met de bediening van de stoomlocomotief. Uiteraard alles onder de deskundige begeleiding van twee van onze machinisten.

We maken twee retourritten

Na de lunch gaan we de vrije baan op en maken ‘s middags twee retourritten naar Boekelo, waarvan u een rit stookt en de andere rit rijdt. Om 16.00 uur zijn we terug in het depot en moet er nog een uurtje flink worden doorgewerkt om de locomotief gereed te maken voor de volgende dienst. Om 17.00 uur is het programma afgelopen en ontvang u een certificaat.

De prijs voor dit unieke arrangement bedraagt € 695,- p.p. (incl. consumpties en lunch).

Bestuur uw eigen dieseltrein

Dit arrangement is een verkorte vorm van het arrangement ‘Rijd uw eigen Stoomtrein’ en duurt ongeveer 2 uur. We nemen hiervoor onze 40 ton zware diesellocomotief (loc 451) en een aantal goederenwagens. Voor aanvang van de rit wordt u de werking van de loc uitgelegd. Onder de deskundige begeleiding van de machinist bedient u de diesellocomotief en rijdt u de trein naar Boekelo en terug.

De prijs van deze unieke ervaring bedraagt € 385,- per rit (incl. consumpties).

Na afloop van het programma ontvang u een certificaat.

 

De dagen waarop deze unieke arrangementen in 2020 beschikbaar zijn:

  • Zondag 19 april
  • Zondag 3 mei
  • Zondag 14 juni
  • Zondag 6 september
  • Zondag 4 oktober

Meer weten? Neem dan contact met ons op door te bellen met 053 572 15 16, een mail te sturen naar info@museumbuurtspoorweg.nl of het contactformulier in te vullen.

Zelf een stoom- of dieseltrein besturen