Nationale museumweek 8-13 april

De week van 8 tot en met 13 april is het Nationale Museumweek in Nederland. Deze week zetten alle deelnemende musea hun deuren open en zijn er voor het publiek leuke activiteiten georganiseerd. Voor het eerst in de geschiedenis zal ook Museum Buurtspoorweg haar deuren deze week openen voor bezoekers. Er is veel te zien én te beleven op onze locatie in Haaksbergen en dat laten we heel graag zien. Deze week is onze museumlocatie in Haaksbergen dan ook dagelijks geopend van 13:00 uur tot en met 17:00 uur. LET OP: er rijden deze week geen (stoom)treinen tussen Haaksbergen en Boekelo!

ONS ECHTE GOUD

Het thema van de Nationale Museumweek is ‘Ontdek samen ons echte goud’. Dat is precies wat we met onze bezoekers willen doen, op zoek gaan naar ons echte goud. Het is natuurlijk een metafoor, maar we hebben ontzettend veel materiaal, materieel en personeel dat voor ons museum van onschatbare waarde is. Daar zijn we trots op en dat laten we dan ook graag zien.

Dagelijks rondleidingen

Onze ervaren gidsen staan deze week dagelijks voor u klaar om u een rondleiding te geven over ons emplacement en in onze gebouwen. Op bijzonder boeiende wijze kunnen zij u de mooiste verhalen vertellen over de geschiedenis van het lokaalspoor. Zij nemen u mee naar 1930 en vertellen u van alles over het goederen- en personenvervoer uit die tijd. U ontdekt de geheimen van het stationsgebouw, kunt onze onlangs gerestaureerde retirade bewonderen, maakt een mooie ronde door onze locomotievenloods en komt via de ploegkeet van Gait en de historische loopbrug aan in onze werkplaats. Daar zijn dagelijks vrijwilligers aan het werk om onze rijtuigen en locomotieven te onderhouden en herstellen. Ook zij vertellen u graag waar ze mee bezig zijn en hoe dit onderhoud in zijn werk gaat. Kortom, een levende ervaring met een stuk Haaksbergse historie.

RONDLEIDINGEN: Dagelijks om 14:00 uur en om 16:00 uur

Afhankelijk van de groepsgrootte en de interactie tussen de gids en zijn groep zal een rondleiding tussen de 45 en 60 minuten bedragen.