Nationale museumweek 16, 17 en 24 april

Tijdens de Nationale Museumweek biedt ons museum al jaren iets extra’s aan. Dit jaar zijn we op drie dagen geopend: zaterdag 16 april en zondag 17 en 24 april. Het thema van de Nationale Museumweek is dit jaar ‘Ons echte goud’.

Zaterdag 16 april: Dag van Weg & Werken

De zaterdag is altijd de dag waarop onze vrijwilligers de spoorlijn onderhouden. Van dwarsliggers in het spoor tot snoeiwerkzaamheden om te voorkomen dat er takken tegen de trein aan slaan. Normaal blijven deze werkzaamheden onzichtbaar voor onze bezoekers. Deze dag zijn wij in Haaksbergen echter ook geopend voor publiek, zodat een kijkje genomen kan worden bij de vele werkzaamheden waarmee onze ploeg Weg & Werken zich bezighoudt.

Daarnaast geven wij bij onze ‘Ploegkeet’ een demonstratie van historische spoorbouwgereedschappen en deze kunnen onder begeleiding van een van onze medewerkers ook uitgeprobeerd worden. Tevens is het mogelijk een rit met een dieseltrein te maken. Deze zal worden getrokken door een van de werkpaarden van de Weg & Werken-ploeg, de zogenaamde ‘kraansik’. Tijdens deze rit zal onderweg kort gestopt worden om aandacht te besteden aan recent afgesloten en nog uit te voeren werkzaamheden.

Op zaterdag 16 april gelden gewijzigde openingstijden en prijzen

Het museum in Haaksbergen is geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur. Station Boekelo is gesloten!

Toegang tot het museum kost zoals gewoonlijk €2,- per persoon. Voor een ritje met de trein betalen volwassenen een gereduceerd tarief van €5,- (inclusief toegang tot het museum), kinderen van 4 tot 11 jaar kunnen met hun toegangskaart ook met de trein mee.

Vertrektijden

De treinen vertrekken om 13.00 uur, 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur uit Haaksbergen, de rit duurt ongeveer 45 minuten.

Vrijwilligers kl (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 17 april: Dag van de verbrandingsmotor

Deze dag treden al onze collectiestukken met een verbrandingsmotor op de voorgrond en blijven de stoomlocomotieven binnen.

Onze Wismar zal driemaal tussen Haaksbergen en halte Zoutindustrie rijden. Daarna stappen de reizigers over in het originele werkliedenrijtuig om de reis naar Boekelo voort te zetten.

In Haaksbergen zijn er verschillende stationaire motoren te bezichtigen en de Kreidlerclub Hengelo is de hele dag aanwezig met vele tientallen originele bromfietsen.

Op zondag 17 april rijden wij volgens een uitgebreidere dienstregeling. Klik hier voor meer informatie.

Wismar foto's

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 24 april: Het onderhoud van ‘ons echte goud’

Vandaag ligt de focus op de instandhouding van onze materieelcollectie en krijgt u inzicht in de enorme hoeveelheid werk die daar in gaat zitten. Kinderen kunnen hun eigen tekst tamponeren. En natuurlijk rijden deze dag de stoomtreinen weer tussen Haaksbergen en Boekelo.

museumweekend