Bouwen met LEGO®

Inmiddels is “Bouwen met LEGO” ® bij Museum Buurtspoorweg een begrip in Twente en omstreken. Afgelopen jaren kwamen er honderden bezoekers af op dit unieke evenement en ook dit jaar is er weer gelegenheid tot het bewonderen én bouwen van de mooiste creaties. Onze museumloods in Boekelo zal op 6, 7, én 8 augustus geheel omgetoverd zijn tot een wereld vol met legostenen. Er is van alle te zien én te doen voor jong en oud!

ACTIVITEITEN
– Playgrounds LEGO® en DUPLO® (beide mogelijk gemaakt door Simone en haar team van Dol op Bouwen).
De Bananenbuurman; deze wereldberoemde YouTuber zal een spectaculaire treinbaan van LEGO bouwen, waarbij hij één van onze locomotieven als decorstuk gaat gebruiken…..
– Leuke workshops van techniekmuseum Oyfo:
DINSDAG: LEGO ROBOTJES PROGRAMMEREN
WOENSDAG: WORKSHOP SOLDEREN
DONDERDAG: TECHNIEKWORKSHOP MET DIVERSE MATERIALEN
– Diverse demonstraties van o.a. Technisch Lego
– Elke dag tussen 12:00 en 15:00 Lonnie Ballonnie (schminken en ballonnenfiguren)
– Verkoop van verschillende LEGO pakketten
– Vanaf 10:30 tot 16:35 elk uur een stoomtreinrit

Om iedereen de kans te geven met LEGO te spelen zullen onze stoomtreinen deze dagen rijden in een 1-uurs pendeldienst tussen Haaksbergen en Boekelo. En heb je geen zin (meer) om met LEGO te spelen? Dan is er nog heel veel te zien én te doen in ons museum.

KOSTEN
Maak je tijdens dit evenement een ritje in één van onze (stoom)treinen? Dan zit entree tot het evenement inbegrepen in je treinticket. Een treinretour kost € 6,75 voor iedereen tussen de 4 en 11 jaar en € 9,75 voor iedereen van 12 jaar en ouder. Kinderen tot en met 3 reizen gratis. Lees hier alles over onze treintarieven.

Wil je onze museumloods in Boekelo bezoeken zonder een treinrit? Dat kan natuurlijk ook! Dan bedraagt de entree € 5,00 voor iedereen van 4 jaar en ouder. Kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis entree tot het evenement.

LET OP: De LEGO-evenement in Boekelo start elke dag om 10:00 uur. De eerste trein vanuit Haaksbergen vertrekt om 10:30 en is om 10:55 in Boekelo. Vanaf dan rijden onze treinen elke uur. De laatste trein vertrekt om 16:35 vanuit Boekelo, de loods in Boekelo sluit om 17:00 uur. De actuele dienstregeling vindt u hier.

Graag tot ziens bij het Museum Buurtspoorweg op 6, 7, en/of 8 augustus!

LEGO dagen Foto Nico Asbroek