Koop een stukje stoomlocomotief

Heb je altijd al gedroomd van je eigen stoomlocomotief? Dan is dit je kans. Museum Buurtspoorweg heeft namelijk een ludieke actie bedacht om geld in te zamelen voor de restauratie van één van de meest spraakmakende stoomlocomotieven uit de collectie. De ELNA heeft een lange geschiedenis en baarde vele jaren opzien met haar indrukwekkende uiterlijk. Inmiddels staat ze echter stil en is restauratie noodzakelijk
om ELNA weer op de rails te zetten.

Een bijzonder kostbare uitdaging

De restauratie van een stoomlocomotief is een enorme klus. Het is een specialistisch werk waar veel specifieke kennis en materialen bij komen kijken. Al deze factoren maken een restauratie ook nog eens tot een bijzonder kostbare uitdaging. Het Museum Buurtspoorweg zet zich in om de geschiedenis van het lokaalspoor een toekomst te geven en daarin mag ELNA als één van haar boegbeelden zeker niet ontbreken. Daarom is een actie bedacht om een deel van de benodigde financiering voor de restauratie rond te krijgen.

MBS doet graag wat terug

Het was een hele puzzel om een mooie actie op te zetten die voor iedereen voordeel met zich mee brengt. Uitgangspunt was namelijk dat het geen actie mocht worden, waarbij MBS alleen maar om geld vraagt. Ze willen graag wat terugdoen voor iedereen die de ELNA ook een warm hart toedraagt. Dat is gelukt, waarbij de puzzel het uitgangspunt van de actie is geworden. Stoomlocomotief ELNA wordt figuurlijk in stukjes gehakt en te koop aan geboden. Iedereen kan daardoor een stukje ELNA bemachtigen en daarmee eigenaar van een bijzondere stoomlocomotief worden.

Lees hier hoe ook jij een stukje stoomlocomotief kunt bemachtigen.