4 en 5 mei modelspoorbanen en Nationale Stoomtreindag

Modelspoorbanen – extra groot op 4 en 5 mei

Op woensdag 4 mei en op donderdag 5 mei (Hemelvaartsdag) kun je bij ons grote modelspoorbanen bewonderen, met medewerking van de Grootspoorgroep. En bij groot bedoelen we ook echt groot!

Bij onze museumlocatie in Boekelo kun je vanaf 11 uur in het museumdepot verschillende grote modelspoorbanen (voor de kenners modelbanen van LGB en Spoor I) bewonderen. Deze banen zijn zo groot dat ze in de meeste huizen niet eens passen. Meestal zie je ze in een grote hal of tuin; ze worden daarom ook wel tuinbanen genoemd. Omdat ze zo groot zijn zie je ze ook niet zo snel, dus dit is een mooie gelegenheid om je eraan te vergapen. Voor de kinderen is er ook een speelbaan waar ze zich naar hartenlust kunnen uitleven.

Nationale Stoomtreindag op 5 mei (Hemelvaartsdag)

De echte stoomtrein rijdt natuurlijk ook. Op woensdag 4 mei volgens de normale dienstregeling en op Hemelvaartsdag pakken we extra uit! Dan is het de Nationale Stoomtreindag. Dan worden al onze rijvaardige stoomlocomotieven ingezet met verschillende soorten rijtuigen. Van coupé rijtuigen tot derde klasse rijtuigen met Spartaanse langsbanken. En we rijden elk uur van Haaksbergen naar Boekelo. Dat wordt een hele happening! Klik hier voor de uitgebreide dienstregeling.

 

Grootspoordagen en Nationale Stoomtreindag