18 & 19 mei 2023: Vervoer van Vroeger

Reizen zoals men dat vroeger deed. Op donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag) én vrijdag 19 mei beleef je het bij Museum Buurtspoorweg. Niet alleen onze stoere stoomtreinen zullen deze dag extra vaak rijden, je kunt ook een tochtje maken in een nostalgische bus en een ouderwetse huifkar met paarden. We hebben deze dagen een uitgebreid programma met heel veel leuke activiteiten voor de hele familie! Kom ook een tijdreis maken.

Op beide dagen rijden we volgens een uitgebreide dienstregeling met onze treinen van Haaksbergen naar Boekelo en weer terug. Daarnaast hebben we een bijzonder programma met activiteiten voor het hele gezin.

PROGRAMMA VOOR BEIDE DAGEN:

1. Maak een nostalgische stoomtreinrit!
Al onze rijvaardige locomotieven zullen deze dagen te bewonderen zijn en in actie komen op ons traject. We rijden volgens een extra uitgebreide dienstregeling, die zo spoedig mogelijk bekend gemaakt zal worden. Leuk detail: met een treinkaartje mag je op de dag van je bezoek zo vaak met de stoomtrein als je wilt!

2. Reis per historische (stads)bus tussen station Haaksbergen en halte Zoutindustrie
Naast een treinrit kun je deze dagen ook een bijzondere busrit maken. Deze rijdt je namelijk dwars door het prachtige buitengebied van Haaksbergen naar halte Zoutindustrie of andersom. De busritten sluiten aan op de stoomtreinritten en de paardentram ritten.
LET OP: de eerste busrit vertrekt vanaf station Haaksbergen om 11:00 uur en rijdt vervolgens elk uur.

3. Relaxed ritje in de ouderwetse paardentram
Op onze halte Zoutindustrie kun je deze dagen overstappen en de laatste kilometers naar eindstation Boekelo afleggen per paardentram. |Andersom kan dat natuurlijk ook. Zo geniet je in een relaxed tempo van de Twentse natuur. De ritten met de paardentram sluiten aan op de stoomtreinritten én de busritten bij halte Zoutindustrie.
LET OP: de eerste paardentram vertrekt vanaf halte Zoutindustrie en vertrekt om 11:25 uur.

4. Speurtocht met Jack de Stationskat
Kinderen kunnen zelf op ontdekkingstocht door ons museum aan de hand van een educatieve speurtocht met Jack de Kat. In een kleurrijk boekje wijst Jack je de weg en vertelt je onderweg van alles over de geschiedenis van ons lokaalspoor. Tijdens de speurtocht zijn leuke spelletjes en opdrachten te doen. Zo weet je zeker dat je niets mist!

5. Bezoek Tijdreizigers
Op beide dagen kun je in ons museum reizigers van vroeger tegenkomen. In hun prachtige, veelal Victoriaanse kleding zijn de Tijdreizigers een lust voor het oog. Ze gaan graag met je op de foto en kunnen zo maar naast je zitten tijdens de nostalgische stoomtreinrit.

6. Presentatie oude voertuigen
Zowel op station Haaksbergen als station Boekelo zullen allerlei oude voertuigen in verschillende soorten en maten te zien zijn. Oude bussen, historische vrachtwagens, nostalgische trekkers, ouderwetse kevers én een special guest op station Haaksbergen tussen 11:30 en 15:30 uur. Kom het ontdekken bij Museum Buurtspoorweg!