10 mei Nationale Stoomtreindag

Nationale Stoomtrein dag op 10 mei (Hemelvaartsdag) & 11 mei de dag van de verbrandingsmotor

Op donderdag 10 mei is het Nationale Stoomtrein dag en pakken we extra uit door met al onze stoomlocomotieven en rijtuigen te rijden. We rijden dan elk uur van Haaksbergen naar Boekelo. Op 11 mei tijdens de dag van de verbrandingsmotor rijden we volgens de normale dienstregeling en zal er tussendoor een goederentrein te vinden zijn.

Dienstregeling 10 mei

Kom onze “Kikker” weer bewonderen 

Dit jaar wordt de oudste Nederlandse rijvaardige stoomlocomotief “de Kikker” na een restauratie van ruim 3 jaar weer in dienst gesteld. Tijdens Hemelvaartsdag op 10 mei is de locomotief dan ook te bewonderen tussen Haaksbergen en Boekelo. De Kikker heeft haar gifgroene Staatsspoor uiterlijk, geruild voor de donkergroene uitvoering waarmee ze voor de Nederlandse Spoorwegen heeft gereden. Ze zal dan ook onder het nummer NS 8107 op de baan verschijnen.

Modelspoorbanen – extra groot op 10 en 11 mei

Op donderdag 10 mei en vrijdag 11 mei kunt u op onze museumlocatie Boekelo vanaf 10.30 uur grote modelspoorbanen (voor de kenners modelbanen van LGB) bewonderen. Deze banen zijn zo groot dat ze in de meeste huizen niet eens passen. Meestal zie je ze in een grote hal of tuin; ze worden daarom ook wel tuinbanen genoemd. Omdat ze zo groot zijn zie je ze ook niet zo vaak, dus dit is een mooie gelegenheid om je eraan te vergapen.

Dat wordt een hele happening!

Grootspoordagen en Nationale Stoomtreindag