Bezoek ons tijdens de Nationale museumweek op 16, 17 en 24 april

Tijdens de Nationale Museumweek biedt ons museum al jaren iets extra’s aan. Dit jaar zijn we op drie dagen geopend: zaterdag 16 april en zondag 17 en 24 april. Het thema van de Nationale Museumweek is dit jaar ‘Ons echte goud’.

Zaterdag 16 april: Dag van weg & werken

Op deze dag staat bouw en onderhoud van de spoorweginfrastructuur centraal. We tonen het gebruik van oude spoorweggereedschappen, er zijn demonstraties en kinderen kunnen een handje meehelpen.

Zondag 17 april: Dag van de verbrandingsmotor

Deze dag treden al onze collectiestukken met een verbrandingsmotor op de voorgrond en blijven de stoomlocomotieven binnen.

Onze Wismar zal driemaal tussen Haaksbergen en halte Zoutindustrie rijden. Daarna stappen de reizigers over in het originele werkliedenrijtuig om de reis naar Boekelo voort te zetten.

In Haaksbergen zijn er verschillende stationaire motoren te bezichtigen en de Kreidlerclub Hengelo is de hele dag aanwezig met vele tientallen originele bromfietsen.

Zondag 24 april: Het onderhoud van ‘ons echte goud’

Vandaag ligt de focus op de instandhouding van onze materieelcollectie en krijgt u inzicht in de enorme hoeveelheid werk die daar in gaat zitten. Kinderen kunnen hun eigen tekst tamponeren. En natuurlijk rijden deze dag de stoomtreinen weer tussen Haaksbergen en Boekelo.