Berlijn Parijs Broadway: een muzikale vluchtroute op zondag 3 mei

Op zondag 3 mei organiseren wij in samenwerking met MuziekWerkplaats uit Enschede de muziekvoorstelling ‘Berlijn Parijs Broadway – een muzikale vluchtroute’.

Het verhaal

Aan het bloeiende en sociaal betrokken muziekleven in Berlijn kwam in de jaren ’30 een einde. De joodse componisten Kurt Weill, Hanns Eisler en Paul Dessau en dichter Bertolt Brecht moesten vluchten voor het naderende nazi-geweld. Eerst zochten zij hun heil elders in Europa, zoals in Parijs. Toen het daar ook te gevaarlijk werd staken zij de oceaan over en gingen in Amerika werken. Op iedere plek zochten zij een manier om als componist te werken; door de taal van hun nieuwe thuis te leren en muziek te maken die er begrepen werd.

In de muziektheatervoorstelling ‘Berlijn Parijs Broadway’ wordt het publiek meegenomen op deze muzikale vluchtroute. Vier zangers en drie muzikanten brengen een programma met prachtige muziek vol weemoed, strijdbare muziek én humor.

Programma

U wordt om 13.30 uur ontvangen in het prachtig gerestaureerde station van ons museum in Haaksbergen. Om 15.00 uur vertrekt de stoomtrein naar Boekelo. Om alvast in de juiste sferen te komen reizen de muzikanten mee. Rond 16.30 uur is de stoomtrein terug in Haaksbergen en krijgt u een heerlijke kop koffie aangeboden in de Goederenloods.

Om 17.00 uur begint vervolgens de voorstelling. Tijdens de pauze krijgt u een kleine versnapering en om 18.45 uur is de muzikale vluchtroute ten einde.

Prijs

Dit alles kunt u meemaken voor de prijs van € 15,- per persoon. Voor kinderen van 4 t/m 11 jaar betaalt u € 12,50. Kaartjes zijn verkrijgbaar aan de kassa van ons station in Haaksbergen.

Reserveren

Let op: reserveren is verplicht! Dit kunt u doen door een e-mail te sturen naar info@museumbuurtspoorweg.nl

image001