Wismar railbus arrangement

Wij bieden dit jaar de mogelijkheid om op 7 zondagen mee te rijden met ons motorrijtuig van het type ‘Wismar’, deze is na een twaalf jaar durende restauratie weer in dienst gesteld.

Dit type motorrijtuig werd in de jaren ’30 van de vorige eeuw gebouwd in Duitsland voor spoorlijnen waar het reizigersvervoer onrendabel was. De techniek was gebaseerd op die van bussen en vrachtwagens, vandaar de naam ‘railbus’. Tot in de jaren ’50 reed er een Wismarer railbus naar Enschede vanuit het Duitse Ahaus.

Nieuw & uniek in 2018

Gids

U wordt onder leiding van een gids meegenomen naar de jaren ’30 en ervaart hoe het was om te reizen over een spoorlijntje met een voor die tijd moderne trein. De gids vertelt u over de inmiddels niet meer bestaande spoorlijn van Enschede Zuid naar Ahaus, de techniek en het uitgebreide restauratieproces van de railbus. En na afloop weet u waarom de machinist geen machinist werd genoemd.

Programma

U wordt ontvangen in de Goederenloods van ons museum in Haaksbergen, waar u onder genot van een drankje (1x inclusief) een presentatie met foto’s kunt aanschouwen. Aansluitend vertrekt u voor een rit naar Boekelo en terug. Onderweg hebt u zicht op de spoorbaan en zal er worden gestopt voor een kort fotomoment. In Boekelo krijgt u een korte rondleiding door onze museumloods en zal het treinpersoneel u een kijkje gunnen onder de motorkap.

Data en tijden voor 2018

  • Zondag 22 april
  • Zondag 27 mei
  • Zondag 24 juni
  • Zondag 29 juli
  • Zondag 26 augustus
  • Zondag 23 september
  • Zondag 28 oktober

Het arrangement is 2x op betreffende datum en begint in Haaksbergen.

Voor de ochtendrit verzamelen we om 10.30 uur in ‘De Goederenloods’ voor een rondleiding, om 11.00 uur vertrekt de railbus naar Boekelo , om 12.25 uur bent u terug.

Voor de middagrit verzamelen we om 12.45 uur in ‘De Goederenloods” voor een rondleiding, om 13.15 uur vertrekt de railbus naar Boekelo , om 14.40 uur bent u terug.

Kom wat vroeger zodat u rustig kunt genieten van uw kopje koffie of thee dat bij het arrangement is inbegrepen.

Reservering

In de Wismar zijn 25 zitplaatsen per rit beschikbaar. Reserveren is niet verplicht maar wordt wel aanbevolen. Reserveren kan telefonisch op 053 572 15 16 of per mail op info@museumbuurtspoorweg.nl.

Kosten

De kosten van dit unieke arrangement bedragen: €11,- per persoon vanaf 4 jaar.

Let op

De Wismar railbus is helaas niet voorzien op rolstoelers. En het is niet mogelijk om kinderwagens/buggy’s, fietsen en huisdieren mee te nemen.

Wismarer arrangement