Alle activiteiten op een rijtje

In ons museum is veel te zien én te beleven. Natuurlijk kom je voor een onvergetelijke stoomtreinrit, maar daarnaast is er nog zoveel meer te doen. We zetten het graag even voor je op een rijtje.

VOOR KINDEREN
* Ga op speurtocht met Jack de Kat. Je gaat het hele museum door en onderweg leer je door middel van spelletjes en opdrachten alles over stoomlocomotieven en ons museum.
* Voel je even een echte machinist! In onze locomotievenloods op station Haaksbergen staat onze oudste stoomlocomotief. Ze heet T3 en komt uit 1896! Jij mag in het machinistenhuis klimmen en ervaren hoe het is om als machinist of stoker aan het werk te zijn.
* In onze 18-luiker, een goederenwagon, ontdek je door middel van een aantal interactieve spellen alles over het goederenvervoer van vroeger. De wagon vind je op station Haaksbergen.
* Verkleed je als conducteur of machinist. In ons museumcafé op station Haaksbergen vind je een leuke verkleedhoek met verschillende outfits.
* Laat jij de trein rijden? In de museumloods van station Boekelo ontdek je onze modelbanen. Met een druk op de knop zet jij de trein in beweging. Als je goed kijkt, kom je zelfs Buurman en Buurman nog tegen.
* In de museumloods op station Boekelo vind je onze filmwagon. Hierin zijn mooie filmpjes van vroeger te zien.
* De museumloods op station Boekelo is  ook een feest voor onze kleinste gasten. Hier kan heerlijk gespeeld worden aan diverse speeltafels vol lego, duplo en natuurlijk treinbaantjes.

VOOR HET HELE GEZIN
* Bezoek onze locomotievenloods op station Haaksbergen. Hier staan veel verschillende locomotieven, zowel stoom als diesel. De depot-assistent beantwoord graag je vragen en met een beetje geluk mag je zelfs helpen met het vullen van een emmertje kolen voor de stoomtrein.
* Op het perron van station Haaksbergen vind je een mini-expositie over de stoomlocomotieven uit onze collectie. De oudste is maar liefst 125 jaar oud! Ontdek waar de locomotieven vandaan komen en wat hun geschiedenis is.
* In onze wachtkamer op station Haaksbergen maak je kennis met stationschef Laponder. Hij heet je van harte welkom en vertelt je wat je in ons museum kunt verwachten.
* Bezoek het kantoor van de stationschef en help hem met het omzetten van de seinen.
* Op station Haaksbergen staat de ploegkeet van Gait. Hierin is alles te vinden over werken aan het spoor. Gait vertelt je er alles over.
* In de museumloods op station Boekelo staan verschillende rijtuigen en wagens opgesteld. Sommigen kun je zelfs van binnen bekijken.
* Vanaf onze historische spoorbrug heb je een prachtig uitzicht op het volledige emplacement Haaksbergen. Een perfect plekje voor de mooiste foto’s.
* In ons museumcafé De Goederenloods kun je even heerlijk zitten. Op het terras zit je eerste rang om de trein te zien binnenkomen of vertrekken en ondertussen staan onze vrijwilligers klaar met koffie, thee, fris én diverse lekkernijen.
* Een aandenken aan je bezoek vind je in onze museumwinkel. Deze vindt je in ons historische stationsgebouw op station Haaksbergen.

Kortom, er is meer dan genoeg te zien én te beleven in ons leuke museum. Kom het zelf ontdekken. We zien je heel graag bij Museum Buurtspoorweg.

KAARTEN BESTEL JE EENVOUDIG HIER.