Fase één van start

Haaksbergen, 18 december 2018 – Tijdens de Najaarsstoomdag afgelopen oktober zijn we van start gegaan met de actie ‘Help ELNA weer op de rails’. Voor wie dit heeft gemist; de ELNA is één van de markantste stoomlocomotieven uit onze collectie. Helaas staat ze al sinds oktober 2015 stil en is revisie noodzakelijk om haar weer actief op de rails te krijgen. Stork Thermeq uit Hengelo heeft inmiddels haar medewerking toegezegd, maar dat neemt niet weg dat de benodigde revisie een behoorlijk kostbare onderneming is. Om een deel van de benodigde financiering voor de restauratie rond te krijgen is deze actie bedacht.

Eerste fase revisie van start!

Tijdens de Najaarsstoomdag en in de periode daarna zijn er al ongekend veel stukjes stoomlocomotief verkocht. De actie is heel enthousiast ontvangen en daar zijn wij blij mee. We kunnen mede hierdoor nu al starten met de eerste fase van de revisie. De afgelopen weken heeft ELNA in onze werkplaats gestaan en zijn de eerste werkzaamheden verricht. Vandaag, dinsdag 18 december, wordt de ketel gescheiden van de locomotief, waarna deze tijdelijk zal verhuizen naar Stork Thermeq in Hengelo Daar wordt gekeken wat de daadwerkelijke toestand van de ketel is, hoe de revisie eruit zal gaan zien en welk kostenplaatje hierbij komt kijken.

Op naar de volgende fase

Terwijl de ELNA begint aan haar metamorfose gaan wij door met onze actie. Na de eerste fase komen er namelijk nog meer en ook hier willen we op voorbereid zijn. Het is dus nog steeds mogelijk om ELNA stukjes te kopen. Zowel particulier als zakelijk. Bekijk hier de mogelijkheden. Via de Facebookpagina ELNA 5 en onze website zullen we iedereen op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Wordt vervolgd.